Wednesday 23 September 2015



                                                 Marinuoti čili pipirai

Aštrūs ir saldrūgščiai pipirai tiks prie mėsos, daržovių troškinių ar ant sumuštinio vietoj marinuoto agurkėlio. Jei nemėgstate itin aštriai, čili sluoksniuokite su pjaustytais svogūnais santykiu 1:1 ir išimkite čili sėklytes. Pagaminus patartina palaikyti bent 2-3 dienas šaldytuve, kad pipirų aštrumas kiek nublanktų, o svogūnai taptų aštrūs. Manau, jog galima taip paruoštus čili užkonservuoti žiemai, tačiau dažniausia jie 'susivalgo' per porą savaičiu, tad vargti, turbūt neverta...

Jums reikės

300g čili pipirų
1 vidutinis svogūnas
5 skiltelės česnako
2-3 lauro lapelių
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis nemaltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis nemaltų kvapiųjų pipirų
150 ml 5% acto (arba mažiau, jei naudojate stipresnį)
100 ml vandens
1 nubrauktas šaukštas medaus arba 1 kupinas cukraus
0,7 šaukšto druskos

Gaminimo eiga

Actą ir vandenį užkaitinti puode, tačiau neleisti užvirti. Suberti druską, prieskonius, medų (arba cukrų). Būtinai paragaukite marintą, kadangi ne visas actas vienodai rūgštus ir ne visas medus vienodai saldus. Skonis turėtų būti stiprokai saldžiai - rūgščiai - sūrokas. Čili pipirus, svogūnus ir česnaką supjaustyti, sluoksniuojant čili-svogūnai talpiai sudėti į stiklainėlį. Užpilti pravėsusiu marinatu, padėti į šaldytuvą ir kantriai laukti 2-3 dienas, kol bus galima ragauti. Skanaus!


No comments:

Post a Comment