Tuesday 19 May 2015

                                           

                                                 Pomidorinis varškės ir sūrio apkepas 

Skanus ir šiltas ir šaltas. Ir pusryčiam ir vakarienei. Svečiams ar vienam sau. Jei virtuvėje esate ne visai žali naujokai, pasigaminti truks labai greit, kadangi, kol apkeps tešlos pagrindas tikrai spėsite pasiruošti įdarą.

Jums reikės:

Sluoksniuotos tešlos
Pakelis pusriebės varškės
3 Kiaušiniai
50-70 g. tarkuoto fermentinio sūrio
1 svogūnas
Česnako skiltelė
3-4 šaukštai sojos padažo
Malti juodieji ir kvapieji pipirai

Gaminimo eiga:

Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočioti. Kepimo formą ištiesti kepimo poperiumi ir iškloti tešlą paliekant kuo aukštesnius kraštus. Visą tešlą subadyti šakute ir kepti 180C įkaitintoje formoje ant kuo žemesnės lentynėlės, kad dugnas iškeptų pirmiausia. 

Tešla apkepti pakaks 15-20min. tad jei esat pakankamai greiti tuo tarpu susipjaustykite svogūną pusžiedžiais ir apkepkite ant silpnos ugnies uždengtu dangčiu tol, kol taps minkšti. Varškę ištrinti su česnaku, pipirais, tarkuotu sūriu bei vis paragaujant pilti sojos padaža (kadangi labai lengva padauginus 'nusūdyti'). Kai varškė bus norimo sūrumo, supilti išplaktus kiaušinius ir gerai išmaišyti.  

Ištraukite apkepusią tešlą iš orkaitės ir sudėkite kepintus svogūnus. Ant jų supilkite varškės masę bei sudėliokite pomidorų skilteles, arba nepjaustytus vyšninius pomidoriukus. Kepkite orkaitėje apie 20 - 25 min bei prieš pjaustant šiek tiek leiskite atvėsti, kad apkepas sustandėtų. Skanaus!

P.S Nuotraukoje apkepas gamintas iš 1/3 produktų normos, todėl toks mažytis:)

No comments:

Post a Comment