Thursday 12 February 2015

                                             

                                 Skaniausio pasaulyje* tinginio receptas

Tai yra pats paprasčiausias ir tuo pačiu tobulas tinginio receptas. Nemėgstu tradicinės formos tinginio kadangi jis rankose ima tirpti ir jį laikyti nepatogu, todėl nusprendžiau formuoti rutuliukus ir patiekti keksiukų formelėse.  Kadangi šiam skanėstui ilgesnės įžangos tikrai nereikia, kimbam į darba.

Ingridientai (išeina apie 10-12 nemažų rutuliukų)
1 skardinė sutirštinto saldinto pieno (400g)
250g sausainių (tokių kaip 'Selga')
3 - 4 kupini šaukštai nesaldintos kakavos miltelių
200g sviesto
Sauja razinų
Sauja kepintų sūdytų  žemės riešutų (ne tų, kurie apvilkti prieskonių luobele, o tų su šiek tiek druskos. Jei nerandat, tikrai galit paprastus pakepinti ant sausos keptuvės ir apibarstyti druska)
0,5 šaukštelio malto cinamono

Gaminimo eiga
Sausainius sulaužykite mažais gabaliukais, stengdamiesi jų labai nesutrupinti. Dideliam inde išlydykite sviestą ir supilkite kondensuotą pieną. Indą nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite kakavos miltelius, cinamoną bei razinas. Palikite kelioms minutėms atvėsti. Kai masė bus atvėsusi ir ją bus įmanoma išmaišyti iki vientisumo suberkite sausainius ir riešutus. Gerai išmaišykite ir sudėkite į jums patinkančią formą. Jei tinginį planuojate pjaustyti, teliks palaukti kelias valandas kol jis sustings šaldytuve. Jei norite daryti rutuliukus, sustingus tinginiui šauktu kabinkite tinginio masę ir rankose formuokite rutuliukus. Juos galite apvolioti kakavos milteliuose, kapotuose riešutuose ar apibarstyti pabarstukais.

*Tinginio apibūdinimas iš 4 valgytojų lūpų

No comments:

Post a Comment