Skaniausio pasaulyje* tinginio receptas
Tai yra pats paprasčiausias ir tuo pačiu tobulas tinginio receptas. Nemėgstu tradicinės formos tinginio
kadangi jis rankose ima tirpti ir jį laikyti nepatogu, todėl nusprendžiau
formuoti rutuliukus ir patiekti keksiukų formelėse. Kadangi šiam skanėstui ilgesnės įžangos tikrai
nereikia, kimbam į darba.
Ingridientai
(išeina apie 10-12 nemažų rutuliukų)
1 skardinė sutirštinto
saldinto pieno (400g)
250g sausainių
(tokių kaip 'Selga')
3 - 4 kupini
šaukštai nesaldintos kakavos miltelių
200g sviesto
Sauja razinų
Sauja kepintų
sūdytų žemės riešutų (ne tų, kurie
apvilkti prieskonių luobele, o tų su šiek tiek druskos. Jei nerandat, tikrai
galit paprastus pakepinti ant sausos keptuvės ir apibarstyti druska)
0,5 šaukštelio
malto cinamono
Gaminimo eiga
Sausainius
sulaužykite mažais gabaliukais, stengdamiesi jų labai nesutrupinti. Dideliam
inde išlydykite sviestą ir supilkite kondensuotą pieną. Indą nukelkite nuo
ugnies ir įmaišykite kakavos miltelius, cinamoną bei razinas. Palikite kelioms
minutėms atvėsti. Kai masė bus atvėsusi ir ją bus įmanoma išmaišyti iki
vientisumo suberkite sausainius ir riešutus. Gerai išmaišykite ir sudėkite į
jums patinkančią formą. Jei tinginį planuojate pjaustyti, teliks palaukti
kelias valandas kol jis sustings šaldytuve. Jei norite daryti rutuliukus, sustingus
tinginiui šauktu kabinkite tinginio masę ir rankose formuokite rutuliukus. Juos
galite apvolioti kakavos milteliuose, kapotuose riešutuose ar apibarstyti
pabarstukais.
*Tinginio
apibūdinimas iš 4 valgytojų lūpų
No comments:
Post a Comment