Tuesday 16 September 2014


                                                            
Vištienos ir greipfrutų salotos
Kadangi darbo dienos pietūs mano virtuvėje dažniausia ruošiamos ryte, kuo paprasčiau - tuo geriau. O už šias salotas greičiau būtų nebent nuskustą morką pietums pasigaminti.

Itin sudėtinga sudėtis:
Salotų lapeliai (nuotraukoje špinatai)
Pusė greipfruto
Kepta vištiena
Mėgstantiems sotesnius pietus čia puikiai tiks ir avokadas
Šiek tiek druskos
Mėgiamo aliejaus
Prieskonių

Nuotraukoje - pagardinta rozmarinais ir lavandomis, kurių, beje, čia gerokai per daug.

Vienintelis dalykas kurį galėčiau plačiau pakomentuoti - vištiena. Naudoju krūtinėlę ir kepu be druskos ar aliejaus. Taigi labai neskanu ir sausa, pasakysit. Ogi visai ne, jei kepate nesvylančioje keptuvėje ir labai trumpai, tuomet mėsa išlieka sultinga, minkšta ir net su šiek tiek sūrumo. Tiesiog sudekite mėsos kubelius į įkaitintą keptuvę, kepkite vieną pusę, na, maksimum dvi minutes nemaišant, tuomet apverskite ant kitos pusės ir pakepinkite dar porą minučių. Vištiena bus paruošta tada, kai galvosite 'na dar čiut čiut pakepinsiu, dėl visa ko'.




No comments:

Post a Comment