Sunday 28 September 2014


                                 Slyvų, varškės ir makaronų apkepas

Be galo skanus ir gan neįprastos sudėties apkepas iš mano vaikystės. Jį kasmet slyvų sezono metu kepdavo mama. Bandžiau šio recepto ieškoti ir pati, tačiau niekas apie jį nebuvo girdėjęs, o anot google, šitas apkepas išvis neegzistavo. Vėliau prisiminiau, kad jis buvo aprašytas viename iš mamos saugomų labai gražių ir tuomet egzotiškų žurnalų, išleistų kažkur 90tūjų pabaigoje, su neva biručių ir janinų iš biržų parašytais receptais, nors akivaizdžiai, viskas buvo versta iš vokiečių ar anglų kalbos. Vis dar dabar manau, kad tie gražūs žurnalai ir buvo vienas iš faktorių lėmusių mano pomėgį gaminti. Taigi paprašiau mamos juos dar kartą juos atversti ir pasidalinti receptu.

Vienai porcijai
2 didelių mėlynųjų slyvų (geriau kietesnių)
150g. neriebios varškės
Kiaušinio
Saujelės virtų (na čiut čiut 'nedavirtų') ir šaltu vandeniu perlietų makaronų
Poros šaukštų medaus
Šiek tiek kapotų graikiškų riešutų ir džiovintų spanguolių arba razinų
Malto cinamono

Gaminimo eiga
Varškę gerai ištrinti su kiaušiniu, medumi, cinamonu, riešutais ir džiovintomis uogomis. Kepimo indo dugną iškloti virtais makaronais, ant jų sudėti varškės masę o viršų padengti skiltelėmis supjaustytomis slyvomis. Kepti 180C orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus:)

No comments:

Post a Comment