Obuoliu
pyragas su džiovintomis slyvomis
Iš daugybės receptų 'sulipdytas', visuomet
pavykstantis ir visų mėgiamas obuolių pyragas. Džiovintų slyvų čia naudoti
nebūtina, tačiau jos puikiai dera su obuoliais ir tai yra kur kas įdomesnis
derinys nei obuoliai ir cinamonas. Maža paslaptėlė, kaip visus purius kepinius
(nešlapius pyragus, keksus) paversti dar skanesniais - 10% miltų masės reikėtų pakeisti krakmolu,
taip kepinys bus puresnis ir lengvesnės tekstūros.
5-6 obuoliai, geriau kiek rūgštesni
250g sviesto,
260g cukraus,
žiupsnelis druskos
2 š.vanilės užpilo,
3 kiaušiniai,
400g miltų (vadovaujantis aukščiau
aprašytu patarimu - 360g miltų ir 40g krakmolo)
Sauja džiovintų slyvų (niekad nepakenks
nuplautas slyvas pernakt pamirkyti tamsiame rome ar brendyje)
2 nubraukti šaukšteliai kepimo
miltelių
Gaminimo eiga:
Obuolius nulupti ir supjaustyti,
slyvas, jei jų nemirkėte alkoholyje, nuplikyti karštu vandeniu ir susmulkinti. Ištirpinti
sviestą ir dar karštą supilti ant cukraus. Atskirame inde miltus sumaišyti su
krakmolu (jei dedate), kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Į atvėsusią
cukraus ir sviesto masę supilti išplaktus kiaušinius, vanilę ir viską gerai
išmaišyti. Nuolat maišant suberti miltų mišinį. Į kepimo popieriumi išklotą
indą dėti 2/3 tešlos, suberti visus obuolius ir slyvas, ir ant viršaus sudėti
likusią tešlą. Kept 180C temperatūroje apie 45 minutes.
No comments:
Post a Comment