Sunday, 5 October 2014



                          Obuoliu pyragas su džiovintomis slyvomis

Iš daugybės receptų 'sulipdytas', visuomet pavykstantis ir visų mėgiamas obuolių pyragas. Džiovintų slyvų čia naudoti nebūtina, tačiau jos puikiai dera su obuoliais ir tai yra kur kas įdomesnis derinys nei obuoliai ir cinamonas. Maža paslaptėlė, kaip visus purius kepinius (nešlapius pyragus, keksus) paversti dar skanesniais - 10% miltų masės reikėtų pakeisti krakmolu, taip kepinys bus puresnis ir lengvesnės tekstūros.


5-6 obuoliai, geriau kiek rūgštesni
250g sviesto,
260g cukraus,
žiupsnelis druskos
2 š.vanilės užpilo,
3 kiaušiniai,
400g miltų (vadovaujantis aukščiau aprašytu patarimu - 360g miltų ir 40g krakmolo)
Sauja džiovintų slyvų (niekad nepakenks nuplautas slyvas pernakt pamirkyti tamsiame rome ar brendyje)
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

Obuolius nulupti ir supjaustyti, slyvas, jei jų nemirkėte alkoholyje, nuplikyti karštu vandeniu ir susmulkinti. Ištirpinti sviestą ir dar karštą supilti ant cukraus. Atskirame inde miltus sumaišyti su krakmolu (jei dedate), kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Į atvėsusią cukraus ir sviesto masę supilti išplaktus kiaušinius, vanilę ir viską gerai išmaišyti. Nuolat maišant suberti miltų mišinį. Į kepimo popieriumi išklotą indą dėti 2/3 tešlos, suberti visus obuolius ir slyvas, ir ant viršaus sudėti likusią tešlą. Kept 180C temperatūroje apie 45 minutes.



No comments:

Post a Comment