Sunday 12 October 2014


Moliūgų blyneliai

Purūs ir burnoje tirpstantys rudeniški blyneliai. Tiks greitiems pusryčiams, pietums ar vakarienei.

2 Porcijoms
'Burokine' tarka tarkuoto moliūgo (apie 300 -400g)
Kiaušinio
4 šaukštai grietinės
5 šaukštai miltų
Pusė svogūno
Žiupsnis drusos
Saujelė smulkintų petražolių
Maltų pipirų
Jei mėgstate/turite, šaukštas Tahini pastos (Maltos kepintos sezamo sėklos, suteiks blyneliams 'riešutinį' skonį)

Gaminimo eiga

Svogūną susmulkinti ir pakepinti, kol pagels. Išplakti kiaušinį kartu su grietine, druska, petražolėmis ir pipirais. Tarkuotą moliūgą sumaišyti su kepintai svogūnais, bei kiaušinio plakiniu. Kepti ant silpnos ugnies kaip paprastus blynelius. Patiekti su mėgiamu padažu (šiuo atveju: jogurtas, majonezas, česnakas ir šiek tiek grūdėtųjų garstyčių) ir šiek tiek trupinto sūrio. Skanaus!

No comments:

Post a Comment