Moliūgų blyneliai
Purūs ir burnoje tirpstantys rudeniški blyneliai. Tiks greitiems
pusryčiams, pietums ar vakarienei.
2 Porcijoms
'Burokine' tarka tarkuoto moliūgo (apie 300 -400g)
Kiaušinio
4 šaukštai grietinės
5 šaukštai miltų
Pusė svogūno
Žiupsnis drusos
Saujelė smulkintų petražolių
Maltų pipirų
Jei mėgstate/turite, šaukštas Tahini pastos (Maltos kepintos
sezamo sėklos, suteiks blyneliams 'riešutinį' skonį)
Gaminimo eiga
Svogūną susmulkinti ir pakepinti, kol pagels. Išplakti
kiaušinį kartu su grietine, druska, petražolėmis ir pipirais. Tarkuotą moliūgą
sumaišyti su kepintai svogūnais, bei kiaušinio plakiniu. Kepti ant silpnos
ugnies kaip paprastus blynelius. Patiekti su mėgiamu padažu (šiuo atveju:
jogurtas, majonezas, česnakas ir šiek tiek grūdėtųjų garstyčių) ir šiek tiek
trupinto sūrio. Skanaus!
No comments:
Post a Comment