Sunday 19 October 2014



                                                       Pica

Skaniai, plonapadei picai iškepti tereikia dviejų dalykų: geros tešlos ir pačių pagaminto pomidorų padažo. Abiejų šių produktų gaminimas yra pakankamai greitas ir paprastas.Sūris, ir kiti įdarai priklauso nuo jūsų fantazijos, tačiau mažiau, visuomet geriau. Lietuviškuose maisto gaminimo forumuose dažnai mėgstama į tešlą ne tik kiaušinių, bet ir majonezo įdėti, o ant pado dažnai patenka žirneliai, kiaušiniai ir vos ne visi kiti likę baltos mišrainės ingredientai. Pažadu, šis receptas ne toks.

1 porcijai (apie 20 cm pica, o jei darote didesnę, kiekį dauginkite)

Tešlai:

6 šaukštai kvietinių miltų
1,5 šaukšto šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
0,5 šaukštelio sausų mielių arba dvigubai daugiau šviežių
1,5 šaukštelio cukraus
Žiupsnis druskos
Pusė stiklinės šilto virinto vandens

Mieles užpilti pora šaukštų šilto vandens (jokiu būdu ne karšto, kadangi mielės žus), šaukšteliu cukraus, gerai išmaišyti ir palaukti apie 15 minučių, kol mielės ims putoti. Į miltus pilti aliejų, druską, pusę šaukštelio cukraus, suputojusias mieles ir po truputi pilant šiltą vandenį minkyti, kol tešla nelips prie rankų. Išminkytą tešla pridengti ir laikyti šiltai apie pusvalandį . Tuo tarpu pasigaminkite padaža bei įdarą. Tešla neturėtų būti labai iškilusi, nes tokiu atveju padas gausis panašus į batoną. Tešlą plonai iškočioti ant miltuoto paviršiaus ir tiesti į miltais pabarstytą ar kepimo popieriumi ištiestą skardą.

Padažui

3 šaukštų pomidorų pastos
nepilnas šaukštelis cukraus
džiovinto raudonėlio, baziliko
jei mėgstate, susmulkinto česnako
žiupsnelis druskos
šiek tiek vandens

Pomidorų pastą praskiesti vandeniu iki norimo tirštumo, konsistencija turėtų būti kiek skystesnė, nei padažas iš parduotuvės. Į jį suberti cukrų, prieskonius ir druską, gerai išmaišykite ir paragaukite - picą valgysite jūs, tad jei 'kažko trūksta', paimprovizuokite (tik ne žirneliais chachacha).

Picos 'lipdymas'

Ant pado tepkite paruoštą padažą, barstykite mėgiamą sūrį (šiuo atveju naudojau mozzarella), ir betkokį jūsų mėgstamą įdarą (aš naudojau salami, papriką, o ant jau iškepusios picos dėjau šiek tiek rukolos). Pabarstykite bazilikais, raudonėliais ar kitais mėgiamais prieskoniais. Kepkite 120C temperatūroje apie 30 minučių. Buon appetito!




No comments:

Post a Comment