Tuesday 4 November 2014
Moliūgų sriuba
Šiuo metų laiku praktiškai kiekvienuose namuose galima rasti šią daržovę. Kažkam tetulė savam sode užaugino, pas kitus moliūgas rudeniško dekoro akcentas, o tretiems užsiliko nuo Helloween'o nes ir vėl niekas šeimoje taip ir neprisiruošė jo išskabtuoti. Nebėda. Šiek tiek cinkelio turintis moliūgų sriubos receptas jau čia. Vietoj tradiciškai tokioje sriuboje naudojamo muskato riešuto - rozmarinai ir česnakas, o grietinėlė pakeista vynu arba rūgščiomis sultimis. Tai šiai salsvai sriubai suteikia stipresnį aromatą bei pikantišką skonį
2 porcijoms
Apie 400g nuvalyto moliūgo (be žievės ir sėklų)
Poros stiklinių vištienos arba daržovių sultinio (jei tingit virti jį patys, naudokite sultinio kubelį, tik pasistenkite rasti tokį kurio sudėtyje nebūtų natrio gliutamato a.k.a skonio stipriklio)
Pusės taurės balto vyno (jei sunkios savaitės vidurys ) arba perpus vandeniu skiestų rūgščių obuolių sulčių
Skiltelės česnako
Žiupsnelio rozmarino
Petražolės šakelės
Maltų pipirų
Šaukšto sviesto
Lauro lapelių
Susmulkinkite moliūgą ir kepkite uždengtoje keptuvėje tol, kol suminkštės. Svieste pakepinkite susmulkintą česnaką. Suminkštėjusį moliūgą, česnaką ir prieskonius suplakite blenderiu iki vientisos masės. Supilkite sultinį, vyną (arba sultis), bei susmulkintas petražoles. Virkite ant nedidelės ugnies apie 20 minučių įdėję porą lauro lapelių, o prieš patiekdami sriubą juos išimkite. Patiekite su šaukšteliu liesos grietinės. Skanaus!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment