Thursday 27 November 2014


                                                     Porų sriuba


Vos iš kelių ingridientų pagaminama soti ir aromatinga sriuba. Jos receptą sužinojau iš Prancuzijos viduryj gyvenančio ir nė trisdešimties neturinčio... didelės karvių bandos augintojo. Tiesa, rožinius pipirus čia priderinau pati ir rekomenduoju išbandyti, nors ir be jų patiekalas bus puikus. Rožiniai pipirai ištiesų yra mažos uogytės, subrandintos anakardžo riešutams giminingų medžių, todėl jų skonis yra ne tik silpnesnio aitrumo bet ir persipynes su uogos saldrūgščiu skoniu. Valgant šią sriubą gan sunku suprasti, iš ko ji pagaminta, todėl tikrai nustebsite, kokį šedevrą galima sukurti iš tokių nuobodžių produktų.
2 porcijoms
1,5 didelio poro
1 didelės bulvės
2 stiklinių vištienos arba daržovių sultinio
Skiltelės česnako
Šaukšto sviesto (porams apkepti)
Lauro lapelio
Kvapiųjų ir rožinių pipirų


Gaminimo eiga
Porus supjaustyti griežinėliais ir kepinti svieste tol, kol taps visai minkšti. Baigiant kepti porams, kartu pakepinti ir susmulkintą česnaką. Smulkiai supjaustytą bulvę išvirti, nupilti vandenį. Bulves ir porus sutrinti blenderiu, supilti sultinį. Įdėti lauro lapą, pipirus ir virti apie 5 minutes. Prieš patiekiant, įmaišykite po šaukštą grietinės. Kaip ir prie daugumos trintų sriubų, čia puikiai tinka baltos duonos skrebučiai įtrinti česnaku. Skanaus!

No comments:

Post a Comment